Кунжутна олія (або сезамова) широко використовується в кулінарії, косметології, медицині. Кунжутна олія покращує показники роботи серця, зміцнює стінки судин, робить шкіру гладкою і доглянутою, а волосся - міцним і блискучим. Завдяки регулярному вживанню кунжутного масла можна зміцнити імунітет, нормалізувати жировий обмін, відновити статеву функцію. Рослинна олія усуває зашлакованості організму, прискорює загоєння ран, допомагає впоратися з безсонням і депресіями. Виявляє протизапальні, проносні, антиоксидантні властивості. Склад продукту прекрасно збалансований, в ньому містяться: Безліч вітамінів (Е, А, С, D, В1, В2, В3). Жирні кислоти - поліненасичені (омега-6) і мононенасичені (омега-9). Різноманітні мікро- і макроелементи (кальцій, калій, залізо, фосфор, цинк, мідь та інші). Чайної ложки масла буде досить, щоб наситити організм добовою дозою кальцію. Антиоксиданти і біологічно активні речовини (фосфоліпіди, сезамол, фітостероли і інші).